Om Mountain Trail

Hvad er Mountian Trail

Den første bane så dagens lys i 2019. Djurs Horse Park blev åbnet med besøg fra USA, og siden hen er Sjællands Horse Park, Nordjyllands Horse Park og Sønder Jyllands Horse Park, kommet til.

Perfektionen i Mountain Trail er indbegrebet af en hest som er modig, selvsikker, udviser lyst, fokus og bevæger sig fremad i en naturlig gangart, med ro og energi som hvis man var ude på en lang ridetur. Hest og rytter skal på villig og entusiastisk vis kunne vurdere og navigere nye forhindringer med finesse, og på en sikker og forsvarlig måde. Mountain Trail er en sport hvor bedømmelsen belønner godt horsemanship, selvtillid og atletiske evner for alle ekvipager på tværs af racer og størrelser. Sporten er et ideelt supplement til en målrettet træning for sportsheste som indgår i andre hestesportsdiscipliner.

I Mountain Trail deler man øvelserne op som ”naturlig”, ”Man-made”, og flytbare, det betyder at en bane kan bestå af broer i forskellige udformninger og materialer, vipper, låger, store træstammer i forskellige mønstre, ”bjerge”, trapper, ”sten marker”, vand og søer, skamler, og meget mere.

Mountain Trail Danmarks værdier

Det er vores mission at være frontløber, og skabe en hestesport, som beviser at sport kan udøves empatisk og ansvarligt uden at sætte dyrenes velfærd over styr.

Det er vores vision, at alle udøvere af sporten til fulde accepterer, at hestene arbejder til menneskets fordel, derfor vil en sportsudøver til enhver tid tilsidesætte egen ambition for sin hests fysiske og mentale ve og vel.

Vi tilskynder tilpasset udstyr som hest og menneske trives med, i stedet for trendens smarte valg, ligesom vi tilskynder alle stævne deltagere til at se på ny viden som en udviklingsmulighed i stedet for et nederlag.

Den ideelle Mountain Trail hest er ikke af en specifik race, eller med bestemt form for udstyr.

Istedet fokuseres på hestens og rytterens adfærd og samearbjede.

Søholmvej 1, 8961
Allingåbro
CVR: 34421579

info@horsepark.dk

60724990

Nyheder

Forskellen på Agility, Trail og Mountain Trail

Skrevet af Ninna Høher-Thomsen Du har måske undret dig over, hvad forskellen egentlig er på agility, trail og mountain trail – og med god grund, for de tre discipliner minder om hinanden. Og ja, det er det det er; tre forskellige discipliner. Agility Billede fra Ta...

Byg en Mountain Trail Bane af paller

Sidste år hentede jeg et læs paller i min hestetrailer og byggede en mini mountain trail bane på min fold så jeg kunne træne min hest frem imod DM. Her vil jeg dele tips om hvordan du kan gøre det samme.I Mountain trail sporten er der meget fokus på de små detaljer....