Om Moutain Trail

Det handler om makkerskab og samarbejde mellem dig og din hest.

Med udgangspunkt i at kunne ride sin hest i noget så udfordrende terræn som bjerge så afspejler en Mountain Trail bane den præcision, og manøvredygtighed man ville have brug for ved en smuk ridetur ud i bjergrigt landskab. Som ophavsmanden bag Mountain Trail, Mark Bolender siger: “Når du rider tur skal du kunne nyde omgivelserne, ikke sidde og kigge ned og frygte for dit liv, du skal kunne stole på din hest, og din hest skal kunne stole på dig!”

I Mountain Trail deler man øvelserne op som ”naturlig”, ”Man-made”, og flytbare, det betyder at en bane kan bestå af broer i forskellige udformninger og materialer, vipper, låger, store træstammer i forskellige mønstre, ”bjerge”, trapper, ”sten marker”, vand og søer, skamler, og meget mere.

Der vil også være øvelser som indeholder af- og opsidning, at stoppe op og løfte hestens ben fordi hesten kan få noget i hoven som skal tages ud.

Den ideelle Mountain Trail hest er ikke af en specifik race, eller med bestemt form for udstyr.

Istedet fokuseres på hestens og rytterens adfærd og samearbjede.

MOUNTAIN TRAIL I DANMARK

Mountain Trail er en ny sport i Danmark.

Sporten har et overordnet mål at skabe modige trygge ekvipager i alt terræn, en forhindring ad gangen. Det betyder at den kan rides af alle uanset hesterace og ambition.

At kunne manøvrere trygt igennem store sten, hen over en smal bro, op ad trappetrin og ned igennem hårnålesving udvikler alle ekvipager i deres samarbejde, deres gensidige tillid og deres fysiske kunnen. Det kommer til gavn i dagligdagen uanset om man er tur rytter, eller konkurrencerytter indenfor eks dressur, spring eller islænder sport.

Vi arbejder hårdt for at etablere disciplinen Mountain Trail både for de som ikke ønsker at konkurrere men også som sport på tværs af Danmark.

Mountain Trail Regler

I Danmark følger vi de Mountain Trail regler som er lavet af IMTCA (International Mountain Trail Challenge Association). Man kan læse alle regler her,

Vi arbejder på at lave en dansk regelbog, og håber, at den er klar til 2024.

Alle officielle mountain trail challenges afholdt af Mountain Trail Danmark bedømmes af certificerede dommere, der har gennemgået en dommeruddannelse.

Uofficielle challenges kan have et andet regelsæt, ekstra klasser, osv. Disse challenges kan stadig gøre brug af Mountain Trail Danmark dommere, kan være  i en Horse Park Denmark park, eller mindre faciliteter. Points fra uofficielle challenges er ikke inkluderet i de årlige Mountain Trail Danmark High Point beregninger.